93 330 03 41 limpieza@olssa.es Intranet clients Castellà

|

Català
Desinfecció amb Ozó Mètode de treball Nosaltres Contacte

QUINA NETEJA DE MANTENIMENT DIÀRIA NECESSITA UN CENTRE INFANTIL?

La importància de la higiene als centres infan-tils o col·legis

Les escoles bressol són el primer punt de socialització dels petits de la família. La neteja d´aquests centres infantils o col·legis han d´estar molt controlada, assegurant una bona higiene per evitar contagis.

 

La importància de la higiene als centres infantils o col·legis

 

La neteja i higiene als centres infantils o col·legis ha de ser escrupolosa per evitar infecció i contagis. Per això, els productes que s'utilitzen han de garantir la desinfecció i no han de ser nocius per als nens.

 

Factors que cal tenir en compte en la neteja dels centres infantils o col·legis

 

Els nens, referint-nos als més petits, encara estan aprenent a interactuar amb el medi, per la qual cosa tendeixen a emportar-se coses a la boca. Per tant, en aquestes estances proliferen virus o bacteris que salten d'un nen a un altre, ja que comparteixen objectes xuclats i grapejats o simplement per l'aire. Per aquest motiu, la ventilació o el tractament ambiental amb Ozó i la neteja són molt importants. Es tracta d'evitar contagis, ja que el sistema immunològic encara està en desenvolupament.

 

Aspectes i productes per a la neteja de centres infantils o col·legis

 

S'ha de tenir clar la diferència entre la neteja i la desinfecció als centres infantils o col·legis, per saber com procedir:

• La neteja treu la brutícia i les taques superficials. S'utilitza aigua amb sabó o productes suaus com a detergents. El procediment fa disminuir els gèrmens a les superfícies, però els elimina per complet, però sí que fa que el risc de contaminació sigui menor als centres infants o col·legis

• La desinfecció es realitza amb productes que fan desaparèixer gran part de bacteris i gèrmens als centres infantils o col·legis.

• L'esterilització és una tècnica que elimina qualsevol forma de vida incloent-hi les espores. Aquesta tècnica no se sol aplicar a la neteja rutinària dels centres infantils o col·legis.

 

És molt important que les empreses de neteja de centres infantils o col·legis coneguin les normes com utilitzar i manejar els diferents productes permesos per a les tasques de neteja de centres infantils o col·legis. Les superfícies que estan visiblement tacades han de ser netejades immediatament. La sang o mocs han de ser retirats i la zona ha de ser desinfectada.

Els productes de neteja que s'utilitzen als centres infantils o col·legis, s'han de mantenir lluny de l'abast dels nens, per evitar manipulació o que siguin ingerits pels nens.

Els paviments s'han de netejar amb productes que netegin bacteris i eliminin tota mena de gèrmens, i aconseguir una correcta desinfecció als centres infantils. Per als terres de plàstic, hi ha productes que desinfecten i eviten acumulació de l'energia estàtica.

Per a la neteja i desinfecció dels banys als centres infantils o col·legis es fan servir productes desinfectants i que aporten bona olor.

Molt important conèixer les composicions dels productes, per saber com fer-los servir.

 

La periodicitat en les tasques de neteja de centres infantils o col·legis

 

Habitualment la neteja dels centres infantils o col·legis, es realitza a darrera hora del dia, quan les instal·lacions estan buides. Determinades tasques als centres infantils o col·legis s'han d'efectuar diàriament, però d'altres es poden fer setmanalment o fins i tot mensualment. Les neteges a fons s'aprofiten per fer-les en períodes de vacances.

 

La ventilació dels centres infantils o col·legis

És molt important que es ventili abans de començar amb la neteja. A més, en cas d'haver d'utilitzar productes de composició forta, és imprescindible que no quedin residus a l'atmosfera.

 

Abrillantat dels paviments dels centres infantils o col·legis

 

Aquest tractament no s'ha de fer massa sovint. És important que el paviment estigui en bones condicions perquè els nens es puguin moure sense fer-se mal.

 

Neteja de vidres als centres infantils o col·legis

És convenient netejar els vidres interiors i miralls de manera diària. Les finestres que donin a l'exterior s'han de netejar en la mesura que calgui o es vegi que la brutícia es comença a acumular. Tot i això, els vidres interiors de l'escola bressol s'han de netejar diàriament perquè segurament estaran plens d'empremtes de mans i diferents secrecions. Els vidres solen abundar a les escoles bressol, per permetre la visibilitat de tots els petits en les diferents estances, per la qual cosa permetre la visibilitat sense problemes és gairebé obligatori.

 

 

Aspirat de matalassos i matalassos del centre infantil

 

A causa de l'ús que es dona als matalassos i matalassos als centres infantils, és important fer una neteja professional per eliminar àcars, gèrmens o virus que puguin danyar els petits. Diàriament es netejaran i desinfectaran de forma superficial i un cop a la setmana es fa una neteja a fons, traient els matalassos i aspirant i fregant la part inferior dels matalassos.

 

La higiene de la cuina del centre infantil o col·legi

 

La cuina d'un centre infantil o col·legi ha de tenir una profunda neteja i desinfecció, no perquè els infants hi entraran, sinó perquè és la zona on es manipulen els aliments que es distribueix al centre. Cal evitar que els microorganismes passin al menjar i poden provocar intoxicació o malestar als nens.

 

La tècnica de l'escombrada als centres infantils o col·legis

 

L'escombrada dels paviments als centres infantils o col·legis s'ha de fer diàriament. El mètode dependrà del tipus de sòl i dels obstacles a les estances, però el millor és fer un aspirat diari per absorbir qualsevol tipus de brutícia, realitzant a continuació un fregat amb productes desinfectants i adequats per al tipus de paviment. Sobretot l'entrada al centre infantil o col·legi és la zona més transitada, i s'ha de netejar perses vegades al dia per evitar contagis i taques.

 

La neteja del mobiliari, poms i taques als centres infantils o col·legis

 

Diàriament cal eliminar la pols dels mobles amb baietes humides. En cas que el mobiliari tingués taques, aquestes es podrien eliminar amb productes adequats per al tipus de material del moble. És molt important que les portes i sobre tots els poms s'han de desinfectar contínuament amb desinfectants per evitar contagis.

 

La desinfecció de les joguines als centres infantils o col·legis

 

Les joguines han de ser netejades diàriament amb desinfectants no nocius per als nens i aigua. L'ideal és utilitzar aigua ozonitzada, així no es deixen residus a les superfícies tractades. Les joguines tèxtils s'han de rentar a màquina com a mínim una vegada a la setmana. 

Articles recents

Et mantenim informat sobre les últimes tendències en el sector de la neteja industrial i novetats en tractaments de desinfecció

Maquinària per a la neteja d'empreses Barcelona

Tipus de màquines• Aspiradors per netejar empresesAquesta és la màquina que més utilitza l'empresa de neteja per fer la neteja d'empreses. Els aspiradors no només són una eina eficaç per a la ...

NETEJA COL.LEGIS BARCELONA

Als llocs, on hi ha un alt trànsit de persones, s'ha de tenir un sistema de neteja i salut de qualitat, com poden ser els col·legis, escoles bressol i universitats.En el ...

NETEJA INDUSTRIAL

Perquè una fàbrica funcioni correctament i les condicions de treball siguin òptimes, la neteja industrial Barcelona forma part de les tasques imprescindibles que cal dur a terme per assegurar-ne el bon funcionament. Què ...