93 330 03 41 limpieza@olssa.es Intranet clients Castellà

|

Català
Desinfecció amb Ozó Mètode de treball Nosaltres Contacte

NETEJA EDIFICIS

CONFIAR EN L'EMPRESA DE NETEJA

A Barcelona hi ha molts edificis molt, molt antics. Aquests edificis que majoritàriament eren edificis d'habitatges, s'han transformat en edificis d'oficines, mantenint a l'màxim les zones comunes en el seu estat original. Evidentment mantenir nets aquestes zones, s'ha convertit en una missió força complicada, ja que, per netejar correctament tots els elements, es necessitaria molta dedicació i temps, el que representa un cost elevat. Cost que no volen assumir els amos.

El enreixat de l'ascensor i els elaborats passamans dificulten molt la neteja. Aquestes peces únicament es poden anar mantenint netes, passant raspalls i plomalls adequats per anar eliminant la pols. El problema ve quan s'ha descuidat durant molt de temps la seva neteja, i s'ha anat acumulant una violeta de font que costa molt eliminar. És impossible anar repassant cada peça de l'enreixat de l'ascensor d'un edifici de 8 altures, a més del passamans amb les seves figures. Fent-ho bé, es trigaria amb un equip de 2 Especialistes, més d'un mes en deixar-ho bé i el cost evidentment seria molt elevat. A el no disposar el temps necessari, perquè la factura no pugi més del que el client vol pagar, es realitza aquest treball utilitzant raspalls coberts amb un drap impregnat amb productes adequats, passant a continuació draps secs, per acabar d'eliminar la brutícia i les marques.

Un altre dels problemes amb què ens trobem, és el tipus d'alumini que s'han instal·lat als ascensors. Normalment els ascensors es netegen bé i correctament amb aigua i amoníac. El amoníac desinfecta i deixa el material brillant. Però hi ha altres aluminis, als quals no es pot aplicar l'amoníac ja que es queda mat. En aquests casos només es pot aplicar un oli màgic, especialment indicat també per piques d'alumini que es van oxidant. La dificultat és, que com no s'apliqui bé, queden les marques.

Un altre tema és el paviment antic que es va col·locar fa més d'un segle i que segueix estant. Normalment és un marbre blanc que amb aigua i lleixiu queda perfecte. Problema, que no deixa olor, punt que tenen molt en compte les persones que utilitzen aquests edificis. Ens veiem obligats a utilitzar per tant productes, que són molt menys efectius, però deixen una olor a roses o lavanda.

Després hi ha edificis en els quals han col·locat una catifa llarga, des de l'ascensor fins a l'entrada a l'edifici, que queda molt senyorial, però el manteniment d'aquesta catifa és un problema. Primer aquesta catifa s'ha d'aspirar cada dia, problema, que aquests edificis no tenen endolls a les zones comunes, de manera que és impossible connectar una aspiradora. Si l'antic habitatge de l'porter segueix sent de la comunitat, és possible agafar l'electricitat de el pis i amb cables llargs, es pot realitzar aquesta funció. Un altre problema, aquestes catifes es taquen molt pel gran trànsit de persones, i sobretot en dies de pluja. Una moqueta o catifa standard, es pot rentar amb detergents específics i amb maquinaria rotativa, es deixa assecar 48 hores, i el tèxtil queda com nou.

En aquest cas no es pot procedir de la mateixa manera. D'una banda, la catifa sol ser d'una qualitat força inferior, de manera que utilitzar aquest tipus de maquinària, desgastaria el pèl de l'tèxtil, i per altra banda, mai cessa el tràfic de persones. Si poses un plàstic protector sobre de la catifa, l'assecat no es fa correctament i poden quedar taques. Per això, aquest tipus de catifes s'han de netejar totalment de forma manual. Un altre cop parlem de major nombre d'hores a invertir, per tant, un cost més elevat.

Després estan els adhesius publicitàries que enganxen els industrials a la zona dels timbres. Ja en els edificis moderns costa desenganxar-, però a l'estar enganxada sobre una superfície majorment sintètica, es poden utilitzar productes més agressius per treure'ls, però en els edificis d'època, l'única forma de treure'ls, és amb l'ungla, i fregant amb una reixa i molta paciència.

Les portes d'entrada, ja per si, solen ser portes molt grans i pesades, però no solen dificultar els treballs de neteja, ja que són superfícies netes sense obstacles. Però les portes dels edificis senyorials, són portes majestuoses, amb elaboracions de ferro i molt molt pesades. El procediment per netejar aquestes portes és totalment diferent i una altra molt laboriós. Primer eliminar la pols i pol·lució dels ferros i després desmanchar i netejar els vidres (en moltes ocasions fins i tot molt fràgils) es converteix en una tasca entretinguda. I per la seva gran alçada, una senyora de la neteja no pot arribar fins a dalt, de manera que els treballs els ha de fer un especialista.

És clar, que no tots veiem aquest tipus d'edificacions de la mateixa forma. Una persona que visita un edifici o museu antic el mira amb una perspectiva i els que ens dediquem a la neteja, sempre pensem primer, la forma de netejar cada cosa. El mateix ens passa quan ens ensenyen una casa d'edificació moderna, on mai entenem als arquitectes, per la forma, o amb els materials amb què s'han construït alguns habitatges, o comerços.

El paviment que col·loquen en aquests últims temps, és un sòl molt complicat de netejar, a l'tractar de materials rugosos, porosos i que a més no admeten qualsevol producte convencional. També sol ser un sòl, on el calçat de goma, deixa moltes marques, i si la sola és fosca, ja ni parlem. Però tenint en compte que el sòl és molt important mantenir-lo net i desinfectat, ja que la major part d'infeccions, procedeixen per aquesta via, ja que importem brutícia del carrer, això dificulta molt aquests treballs. Fins i tot al Japó en els edificis comercials han instal·lat unes catifes que desinfecten el calçat dels visitants que entren per evitar el màxim les infeccions en les oficines.

Per tant, fins que no ens conscienciem tots de facilitar les coses, seguirem amb els mateixos problemes. 

Articles recents

Et mantenim informat sobre les últimes tendències en el sector de la neteja industrial i novetats en tractaments de desinfecció

SERVEI DE NETEJA DE COL·LEGIS

     El 49% dels pares, amb fills escolaritzats, expressen la seva por que els seus fills emmalalteixin com a conseqüència de la falta d'higiene dels lavabos del seu col·legi. Una neteja ...

Neteja d'espais industrials

Com neteja d'espais industrials s'entén la neteja de naus, fàbriques i instal·lacions destinades a la producció de béns i serveis. La neteja de fàbriques en totes les accions i processos que són ...

NETEJA DE CLÍNIQUES

Les superfícies dels laboratoris farmacèutics o clíniques exigeixen un ambient asèptic i completament esterilitzat. S'ha de per tant elaborar un protocol de neteja i desinfecció per a cada clínica o laboratori farmacèutic, ...