93 330 03 41 limpieza@olssa.es Intranet clients Castellà

|

Català
Desinfecció amb Ozó Mètode de treball Nosaltres Contacte

DESINFECCIÓ AMB OZÓ: NO TOTES LES EMPRESES COMPLEIXEN AMB LA SEVA NORMATIVA

TRACTAMENT AMB OZON

La desinfecció amb ozó s'han presentat com a solució per a molts comerços per garantir la seguretat als clients davant de la por al contagi per la COVID-19. Com es pot assegurar que la desinfecció amb ozó és efectiva i que és un biocida desinfectant?

L'ozó és un tipus de biocida/gas, és a dir, una substància química que s'empra per matar organismes vius o per aturar-ne el desenvolupament, que es subclassifica com a desinfectant ambiental TP2, és a dir, desinfectant no destinats a l'aplicació directa a persones o animals.

El que està revisant l'ECHA és la seva capacitat com a biocida per a la desinfecció, aliments i pinsos, aigua potable i preservació per a sistemes líquids. Igualment s'indica que l'ozó és una substància que es pot utilitzar a “productes per a la cura de l'aire, biocides (per exemple, desinfectants, productes per al control de plagues), productes químics de laboratori, productes químics de paper i colorants i productes químics per al tractament de l'aigua”. A més, cal recordar que la primera vegada que es va utilitzar l'ozó com a producte químic va ser per al tractament de l'aigua, el 1893 a Holanda (Països Baixos).

Segons el RPB, l'ozó és un desinfectant efectiu tant per aplicar-lo en aigua com per aire (desinfecció ambiental)”.

I de fet, amb data 27 de maig, el Ministeri de Sanitat confirma a Newtral.es que tenen "21 notificacions d'empreses que comercialitzen dispositius per a la producció d'ozó", "totes empreses són espanyoles o tenen filial a Espanya".

Per tant, amb la pandèmia, moltes empreses de neteja s'han especialitzat en la desinfecció amb ozó per poder complementar la neteja manual de superfícies, amb la desinfecció amb ozó, i així garantir una desinfecció completa de les instal·lacions dels clients.

 

L'ozó com a biocida desinfectant davant la COVID-19

La desinfecció amb ozó s'ha presentat com a solució per a molts comerços per garantir la seguretat als clients davant de la por al contagi per la COVID-19 per la seva capacitat desinfectant.

Hi ha, doncs, dues formes d'ús i comercialització legal de l'ozó, l'aplicació directa sobre l'espai o per mitjà de màquines i/o equips d'ozó generalment d'ús domèstic.

En aquest àmbit el millor és que aquesta la portin a terme professionals, com ara empreses de neteja que estiguin formats i que coneixen els riscos existents, els protocols d'actuació i sempre van equipats amb els Equips de Protecció Inpidual (EPIS) reglamentaris, punt que també dóna suport al Ministeri de Sanitat, recordant que no s'apliqui en presència de persones i que després es ventili adequadament el lloc desinfectat.

I en el cas de la utilització de petits generadors d'ozó en establiments, no han de resultar perilloses si es fan servir seguint estrictament les instruccions del fabricant.

El sistema ha de ser hermètic, sense possibilitat de fugida de l'ozó i amb un sistema de destrucció de l'ozó sobrant, així com sense possibilitat d'obertura durant el funcionament de la màquina. Si tot es compleix, “l'ozó compliria a la perfecció la seva tasca biocida” i l'únic problema que es podria donar és que “a causa del seu poder oxidant, alguns complements metàl·lics i cremalleres de les peces podrien ser danyats”.

És important remarcar, que el tècnic que manipuli la màquina d'ozó, tingui la formació i informació necessària i que les màquines disposin de tots certificats legals en vigor.

 

 

Fins ara, les propietats desinfectants amb Ozó, no eren les conegudes, però amb la crisi sanitària del Coronavirus, fa que cada vegada es més habitual, purificar / desinfectar l'aire amb Ozó. Molts ajuntaments estan encarregant desinfectar els vehicles de la Policia, bombers, ambulàncies, etc. amb el sistema Ozó. En quinze minuts està desinfectat un vehicle, i llest per poder ser utilitzat de nou, i lliure de virus.

A nivell de particulars i a nivell industrial, també està introduint-se cada vegada més. Habitatges que han tingut un membre amb Coronavirus, queda desinfectada en menys de 2 hores, les oficines segons els m3, queden desinfectades en qüestió de 4 hores, i així nombroses estades, com a Comunitat de Veïns, Botigues d'Alimentació, Neveres, Cuines Industrials, etc.etc.

L'Ozó és un potent oxidants i constitueix un eficaç i econòmic procediment de neteja ambiental, respectuós amb el medi ambient, tal com explica PHS SERKONTON, empresa experta en l'assessorament i solucions higiènic sanitaris integrals.

Un ozonitzador és una màquina que genera ozó artificialment per a la desinfecció i neteja ambiental, i també és utilitzat per a tractaments mèdics.

 

Desinfecció d'habitatges

Utilitzant la màquina en habitatges, purificarà l'aire, simplifica les tasques de neteja desinfectant superfícies, desinfecta teixits, conductes d'aire, peluixos, calçat, etc.

 

Desinfecció en la Indústria

L'Ozó és perfecte per al rentat d'aliments a nivell industrial, substituint als productes químics, com el lleixiu, garantint a més l'eliminació de bacteris com la salmonel·la.

 

avantatges

- Capaç de destruir tot tipus de toxines, bacteris i virus com el Covid-19

- Renova i oxigena l'aire

- Capaç d'arribar a qualsevol àrea- Redueix l'esforç i temps en la neteja i desinfecció

Articles recents

Et mantenim informat sobre les últimes tendències en el sector de la neteja industrial i novetats en tractaments de desinfecció

Maquinària per a la neteja d'empreses Barcelona

Tipus de màquines• Aspiradors per netejar empresesAquesta és la màquina que més utilitza l'empresa de neteja per fer la neteja d'empreses. Els aspiradors no només són una eina eficaç per a la ...

NETEJA COL.LEGIS BARCELONA

Als llocs, on hi ha un alt trànsit de persones, s'ha de tenir un sistema de neteja i salut de qualitat, com poden ser els col·legis, escoles bressol i universitats.En el ...

NETEJA INDUSTRIAL

Perquè una fàbrica funcioni correctament i les condicions de treball siguin òptimes, la neteja industrial Barcelona forma part de les tasques imprescindibles que cal dur a terme per assegurar-ne el bon funcionament. Què ...